søndag den 15. juli 2012

Foldecyklens historie


Den første foldecykel, dog ikke samme type som den vi kender i dag, blev opfundet i 1790 og bestod af to hjul forbundet en bjælke med sadel. Der var ingen styringsmekanisme, bremser, pedaler eller lign. men den kunne nemt skilles ad.

Vi skal helt frem til ca. 1887, hvor de første gang tages patent på en adskillelig og foldbar cykel med styr og pedaler. Så det er først her de "rigtige" foldecykler opstår.

I årene frem til 1. verdenskrig kommer der mange forskellige patenter og svar på foldecykler, men foldecyklen tager en udvikling gennem 1. og 2. verdenskrig, hvor de mere og mere ligner de foldecykler vi kender i dag, dog i lidt større format.

Foldecyklerne blev designet til faldskærmstropperne, som blev kastet ned over fjendens linier med en foldecykel, der efter landing var i stand til at transportere soldaten og hans udrustning hurtig frem til at nærmere aftalt samlingspunkt.



Siden krigene er foldecyklerne blevet mindre og samtidog udviklet sig i forskellige specifikke retninger. Fx. anvendte det amerikanke militær mountainsbikes som foldecykler i Irak og Afganistan krigene.

Foldecykler fås som tandemcykler, der er velegnet til handicappede og hjælper, ældre eller børn og deres forældre.

De mere almindelige foldecykler, som der ikke stilles særlig store krav til, ses bag på mange campignvogne og campingpladser, da de meget nemt kan transportere campisten rundt på pladsen og i nærområdet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar