torsdag den 4. oktober 2012

Foldecykler og ferie

Der er ingen tvivl om at Danmark er et cykel land og specielt i vores større byer. Jeg har ikke mødt så mange cykler som i København sammenlignet med andre storbyer jeg har besøgt. Generelt er der slet ikke tænkt cykler ind i byplanlægningen, hvilket er noget vi gør det rigtig godt i i Danmark, selvom man ikke altid er enig i løsningerne, men det er en hel anden snak.

Vi er netop kommet hjem fra en ferie i Grækenland, nærmere bestemt efter en uge på øen Rhodos og denne er bestemt ikke indrettet eller skabt til cykelister, men foldecykler kunne nu have gjort nogen fremdrift nemmere.

Infartsstrukturen er skabt til biler og vejen går hel hen til fortorvet, altså der efterlades ingen plads til cyklisterne, det er vi heldigvis ikke vandt til i vores del af verden.

Hvordan er vejret på Rhodos så? Det var solskin og badevejr hele ugen selvom kalenderen viste september/oktober. Men jeg tror der kommer til at gå generationer før, hvis vi da nogensinde gør, ser en græsk ø indrettet til cyklisterne eller bare en stor udbreddelse af foldecykler i de større byer. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar